Gezinsreis: samen groeien en verbinden

 

Een gezinsreis begint met een voortraject waarin professionals samen met jou en je gezin onderzoeken wat er onderling speelt en waar jullie als gezin tegenaan lopen. Dit biedt de professionals inzicht in jullie onderlinge dynamiek en hoe jullie als gezin functioneren. Op basis van de uitkomsten van het voortraject zal een passend programma worden ontwikkeld dat aansluit bij jullie doelen en behoeften.

De gezinsreis duurt een week en zal plaatsvinden in het prachtige Bosnië en Herzegovina. Daar zullen jullie als gezin, onder begeleiding van een systeemtherapeut en een ervaringsleercoach, werken aan jullie doelen. Dit kan in de vorm van verschillende activiteiten zijn, waarbij we gebruik maken van het diverse landschap van Bosnië en Herzegovina. De activiteiten worden zorgvuldig afgestemd op jullie behoeften, doelen en wensen.

Tijdens deze reis gaan we samen op zoek naar manieren om jullie als gezin meer verbonden te laten voelen. We zullen nieuwe dynamieken uitproberen en in gesprek gaan over de dingen die moeilijk zijn voor jullie als gezin.

Na het traject volgt, indien gewenst, een natraject. Het kan soms lastig zijn om nieuwe patronen vast te houden. Om die reden kan Novi Pogled in die fase een ondersteunende rol bieden, zodat jullie de opgedane ervaringen van de reis thuis kunnen blijven toepassen en versterken.